Hands-on Pro Evolution Soccer 2019

Hands-on Pro Evolution Soccer 2019

juli 29, 2018 Uit Door DCraneBMF

Hands-on Pro Evolution Soccer 2019

Een “evolution” naar het volgende niveau

 

Elk jaar als de zon schijnt, en de temperaturen beginnen op te lopen, wordt de focus langzaam verlegt naar de aankomende editie van Pro Evolution Soccer. Terwijl het merendeel van PES-spelend Nederland van het mooie weer aan het genieten was, mochten een aantal genodigde de 2019 editie onder handen nemen tijdens de Pre Season Press Tour. Benieuwd naar hoe Konami er voorstaat ruim een maand voor de daadwerkelijke release? Lees dan vooral verder. 

 

 

Het event werd afgetrapt door een korte presentatie door Europees brandmanager, Lennart Bobzien. Tijdens deze prestatie werd o.a. verteld over de nieuwe keyfeatures, licenties, als wel de strategie achter de releasedatum van eind augustus. Nadat de presentatie was afgelopen mochten we zelf aan de slag.

 

Het eerste wat opvalt zodra je een wedstrijd begint zijn de adembenemende graphics. Voor deze editie maakt Konami gebruikt van hun “enlighten software”. Deze software zorgt voor realistische belichting en schaduwen waardoor de stadions er realistischer uit zien. Gedurende de wedstrijd zie je schaduwen zich aanpassen door de veranderde lichtinval.

 

De gameplay is daarbij wat trager dan de vorige editie, maar de responsiveness van de spelers ligt hoger. Waar het in PES2018 nog al eens voorkwam dat een verdediger niet reageerde op het moment dat de bal los was, lijkt dat in PES2019 niet voor te komen. Het pass en schiet systeem is aangepast, het zijn geen drastische aanpassingen, maar wel groot genoeg dat je het merkt. Vooral qua schoten heb je meer variatie en door de extra toegevoegde animaties oogt het allemaal nog net wat realistischer.

 

Nadat de wedstrijd langer doorgaat, komt de volgende toevoeging van Konami wat vaker in beeld, visable fatigue. Behalve aan de staminabar zie je nu ook aan de speler zelf dat hij bezig is aan de laatste loodjes. Spelers breken een sprint af, of lopen minder snel terug in positie waardoor er ruimte ontstaat voor de tegenstander. Door het nieuwe quick-sub systeem kun je tijdens elke dode spelsituatie de speler snel wisselen. Het quick-sub systeem en dat je nu kan zien welke geavanceerde tactiek je gebruikt zijn een paar van de door de community gevraagde toevoegingen.

 

Uiteraard zijn er ook een aantal punten die nog verbeterd moeten worden. De scheidsrechters fluiten wel heel makkelijk voor overtredingen, en het “super-cancel” reageert niet voldoende in the heat of the moment. Ondanks die punten is PES2019 een verbetering ten opzichte van vorig jaar. 8 augustus komt de demo uit, en dan kan iedereen ervaren wat “the power of football” betekent.